naročilocena
skupaj 0.00
Vaša košarica je prazna 
Na blagajno
2
 

O NAS

JANKO


Moja zgodba z glino se je začela razvijati pred sedmimi leti. Dotik gline me je v trenutku zasvojil. Ustvarjanje na vretenu je v meni obudilo vsa čutila. Ena ura lončarstva, prvo vreteno, narejeno iz pralnega stroja ter nekaj gline me je popeljalo v ta čarobni svet, v katerem uživam, se napolnim z energijo in pozabim na čas.

Delo z glino me vedno prevzame in včasih imam občutek, da moji prsti plešejo po vretenu kar sami. To je ta magičnost ustvarjanja.

Cel proces ustvarjanja, od kepe do končnega izdelka, je edinstven, vedno drugačen. Vsako odpiranje peči s končnimi, glaziranimi izdelki mi vedno znova vzbuja otroško radovednost.

Ideja, da lahko s svojimi rokami iz kepe zemlje ustvarim nekaj edinstvenega in uporabnega, me navdihuje pri delu.


PETRA


V svet gline me je povabil Janko. Se vedno raziskujem vse razsežnosti oblikovanja in ustvarjanja glinenih izdelkov, pri čemer mi je najbolj vseč to, da me sam proces izredno umiri, upočasni vsakodnevni ritem in vedno znova pusti nove in nove navdihe za naprej.

V prvi vrsti sem mama in žena. Zgodbo RojPottery trenutno podpiram bolj od zadaj. Z idejami, urejanjem dokumentov in predstavitvijo na socialnih omrežjih.